lunes, 10 de junio de 2013

Cançons més escoltades en tota la historia

En la historia la música ha sigut una de las coses més importants para el ser humà.  A relació amb els llibres més llegits, aquí, las cançons més escoltades:

La cançó més escoltada de la historia es la cançó de Happy Birthday To You, Patty Hill y Mildred J. Hill/Warner Chappell en el 1912. Eren dos germanes,  Patty, que era professora en una escola per a infants decidiren crear una cançó a partir de una més antiga (creada por Mildred) anomenada  Good Morning To All. En principi la cançó era per menuts, però poc a poc s’ha convertit en una cançó cantada per tot arreu en tots els idiomes.
Una cançó molt coneguda també és una de les cançons de nadal típiques: White Christmas. La cançó de White Christmas, va ser creat per Irving Berlin. Després fet famós per  Bing Crosby amb més de 50 milions de còpies venudes en tot el món.

La següent cançó es Yesterday, dels Beatles. Un senzill composada per Paul McCartney gravada al 1965 per a l'àlbum Help! Segons el Llibre Guinness dels rècords Yesterday és la cançó amb més transmissions en la ràdio a tot el món, amb més de sis milions d'emissions en els Estats Units. The Beatles, un grup conegut de rock anglesa activa durant la dècada de 1960, i reconeguda com la més reeixida comercialment i críticament aclamada en la història de la música popular. Formada a Liverpool, va estar constituïda des de 1962 per John Lennon (guitarra rítmica, vocalista), Paul McCartney (baix, vocalista), George Harrison (guitarra solista, vocalista) i Ringo Starr (bateria, vocalista).

Stand By Me de Ben E. King és una cançó en anglès de 1961 interpretada per Ben I. King i composta per ell mateix i per Jerry Leiber i Mike Stoller, adaptada, amb un so més contemporani, a partir d'un tema gospel de 1955. Des de la seva publicació, ha estat interpretada per nombrosos músics, si bé cap de les versions ha aconseguit la fama de la original.

Every Breath You Take és una cançó escrita per Sting, i originalment interpretada per The Police. Apareix com a part de l'àlbum Synchronicity, llançat l'any 1983, i el senzill va esdevenir un gran èxit aquest any, perdurant fins avui com una de les referències de la banda. Gràcies a aquest tema, Sting va guanyar el Grammy de l'edició de 1984 a la cançó de l'any, i The Police va aconseguir el premi a la Millor actuació pop per un duo o grup. A més, està situat en la posició 84a de la llista de les 500 millors cançons de tots els temps segons la revista Rolling Stone.


Oh, Pretty Woman és un èxit internacional del cantant nord-americà Roy Orbison, llançat en 1964. Roy Orbison guanyar el Grammy a la Millor Interpretació Vocal Pop Masculina en l'any 1991 per la versió en directe que va fer per al programa especial de televisió Roy Orbison and Friends, A Black and White Night. La lletra de la cançó compte com el cantant admira una dona bonica caminant, preguntant-se si estarà tan sola com ell mateix.

Clara Miquel Fosco

No hay comentarios:

Publicar un comentario