lunes, 10 de junio de 2013

Estimats llibres


En el pas del temps, els llibres han format part de la història acompanyant a les persones en viatges plens d’aventures, suspens, terror... I per això hem volgut fer un recapte dels cinc llibres més venuts fins a l’actualitat.

En primer lloc trobem el llibre: “Història de dos ciutats” (1859), amb més de 200 milions de exemplars venuts.
Aquest llibre, escrit pel britànic Charles Dickens,  tracta de l’ història entre dos països, i succeeix en les seves capitals. El primer, Anglaterra, simbolitza la pau i la tranquil·litat, una vida ordenada. El segon, en canvi, que és França, representa el caos i l’agitació a l’època de la Revolució Francesa.
Hi ha un conflicte entre aquestes dues ciutats en una època on comencen a haver-hi grans canvis socials.

En segon lloc està el llibre: “El Senyor dels anells”(1959), amb 150 milions d’exemplars venuts.
Aquesta novel·la , escrita pel britànic J.R.R. Tolkien, tracta del viatge del protagonista per a destruir l’Anell Únic i la guerra que provocarà l’enemic per a posseir-lo.
Desenvolupada en un lloc fictici poblat per hobbits, elfs, etc i altres animals fantàstics i reals.

El tercer lloc l’ocupa el llibre: “El Principito” (1943), amb 140 milions d’exemplars venuts.
Aquesta curta novel·la, redactada pel francès Antoine de Saint-Exupéry, és la obra més famosa del escriptor. Tracta d’un pilot perdut pel Sahara i es troba a un nen que resulta ser d’un altre planeta.
Inclou una temàtica filosòfica incloent -hi crítiques socials dirigides a la ensenyament. 

En quart lloc trobem el llibre: “El Hobbit” (1937), amb més de 100 milions d’exemplars venuts.
Aquesta història, redactada pel britànic J.R.R. Tolkien, explica l’origen de com Bilbo, el protagonista, troba l’Anell de Poder i les aventures que passen al buscar el tresor dels nans. És una novel·la fantàstica i d’aventura, emocionant i amb suspens.

En cinquè lloc trobem el llibre: “Sueño en el pabellón rojo” (1759-1791), amb més de 100 milions de llibres venuts.
Aquesta obra literària, escrita pel xinès Cao Xueqin, va ser redactada a mitjans del segle XVIII durant la Dinastia Qing. Tracte dels costums y de la vida d’algunes famílies emparentades amb l’Emperador; les relacions entre les persones, la diferència de classes socials, les cerimònies, el pas del temps...
Janna i Valeria

No hay comentarios:

Publicar un comentario